Poliisit eivät voi rikkoa näitä sääntöjä, jos sinut vedetään | finder.com (2024)

Ajat määränpäähäsi, kiinnität huomiota tiehen, kun kuulet sireenit. Joka tapauksessa tiedät mitä odottaa: yleistä hermostuneisuutta, jännittyneitä kysymyksiä. Mutta kuljettajilla ja matkustajilla on yleiset kansalaisoikeudet, joita poliisi ei voi rikkoa, ja ne suojelevat sinua osavaltion ja/tai liittovaltion lakien mukaisesti. Oikeutesi tunteminen voi säästää aikaa, rahaa ja mahdollisia oikeudellisia ongelmia.

Keskustele asianajajan kanssa saadaksesi ammatillisia neuvoja

Voimme tutkia lakia ja auttaa sinua tulkitsemaan, mitä se tarkoittaa. Emme kuitenkaan ole lakimiehiä, jotka voisivat kertoa tarkalleen tilanteesi, eikä tätä artikkelia ole tarkoitettu oikeudellisiksi neuvoiksi. Jos etsit oikeudellista apua tai sinulla on kysyttävää tietystä tilanteesta, ota yhteyttä asianajajaan tai muuhun lakiasiantuntijaan.

Mitkä ovat lait, jos upseeri vetää minut?

Kuljettajien ja matkustajien oikeudet, jotka alkavat liikennepysähdyksen jälkeenvaihtelevat osavaltion lakien mukaan, samoin kuin tiettyjen tilanteiden oikeudelliset seuraukset - kuten rutiiniliikenteen pysähdys, joka kärjistyy pidätykseen.

Esimerkiksi virkailija tarvitsee syyn, jota kutsutaan "perustelluksi epäilyksi", vetääkseen sinut ylipäätään. Se voi olla mitä tahansa ylinopeudesta tai käännöksen ilmoittamatta jättämisestä kilpien vanhentumiseen tai takavalon rikkoutumiseen. Poliisit tarvitsevat myös todennäköisen syyn etsiäkseen sinut tai autosi liikennepysähdyksen aikana.

Muista muutama keskeinen suoja ja kuinka ne toimivat, jos poliisi pysäyttää sinut.

Oikeutesi kuljettajana tai matkustajana

 1. Voit odottaa lopettamista heti, jos se ei ole turvallista.
 2. Virkamiehet vaativat perusteltua epäilyä päästääkseen sinut yli.
 3. Voit käyttää viidettä lisäoikeuttasi pysyäksesi hiljaa.
 4. Sinun ei tarvitse tehdä tienvarsi alkometrin testiä.
 5. Sinun on pysähdyttävä poliisin tarkastuspisteillä, jos sinut valitaan.
 6. Voit tallentaa kohtaamiset poliisin kanssa.
 7. Poliisi voi tutkia autosi todennäköisestä syystä.
 8. Kunkin osavaltion liikennepysähdyksiä koskevat lait ovat usein erilaisia.
 9. Voit protestoida laittomasta pysähdyksestä lainopillisen avun avulla.

Kysy asiantuntijalta: Mitä sinun tulee tehdä liikennepysähdyksen aikana?

Poliisit eivät voi rikkoa näitä sääntöjä, jos sinut vedetään | finder.com (1)

Randolph Rice
Omistaja/lakimies,Randolph Ricen lakitoimistot

 • Vedä sivuun välittömästi.
 • Yritä päästä mahdollisimman kauas tieltä.
 • Sytytä sisävalot, jos pysähdyt pimeän jälkeen.
 • Pidä kätesi näkyvillä tai aseta ne ohjauspyörälle.
 • Älä tee mitään salaperäisiä liikkeitä ajoneuvossa.
 • Puhu selkeästi poliisin kanssa.
 • Esitä ajokorttisi, vakuutustodistus ja ajoneuvon rekisteröinti.
 • Sinulla on oikeus vaieta, joten jos päätät vedota tähän oikeuteen, tee se kunnioittavasti.

Sinulla on oikeus turvallisuuteen.

Jos olet vilkkaalla valtatiellä tai pimeällä tienosalla ilman, että ympärilläsi ole muita ajoneuvoja, sinun ei tarvitse pysähtyä tienvarteen, jos se tuntuu mielestäsi vaaralliselta. Tämä voi tarkoittaa pysähtymisen välttämistä vilkkaalla tiellä, avaarallinen katutai kapea olkapää hyvin valaistun parkkipaikan tai seuraavan valtatieliittymän löytämiseksi.

Tämä ei tarkoita, että voit ajaa loputtomiin poliisiauton kanssa, joka yrittää ajaa sinut yli. Mutta jos hidastat vauhtia ja laitat vilkku- tai hätävilkut päälle, sinulla on oikeus jatkaa lyhyttä matkaa, kunnes pystyt pysähtymään turvallisesti. Ilmoita vain poliisille, että yrität noudattaa sitä.

Poliisit vaativat perusteltua epäilyä saadakseen sinut pois.

Yleensä poliisit vaativat syyn vetäytyäkseen, kuten ylinopeutta tai rikkoutuneen takavalon. Sitä kutsutaan yleensä perustelluksi epäilyksi tai poliisi epäilee, että olet rikkonut ajolakia. Poliisi todennäköisesti kertoo sinulle, miksi he vetivät sinut. Jos poliisi kysyy, tiedätkö, miksi sinut hylättiin, sinun kannattaa kysyä syyn sen sijaan, että tunnustaisit syyllisyytensä välttääksesi syyttelemästä itseäsi.

Pysähdyksen aikana poliisi saattaa tarkistaa ajokorttisi ja rekisteröinnin varmistaakseen, että sinulla on laillinen oikeus ajaa. Poliisi voi kysyä sinulta kysymyksiä selvittääkseen, mitä tapahtui, esimerkiksi jos tiedät nopeusrajoituksen kyseisellä tiellä. Jos poliisi päättää, että kyseessä on ajorikkomus, poliisi voi kirjoittaa sinulle lipun tai varoituksen, mikä on poliisin harkinnan mukaan.

Tässä on kuitenkin myös harmaata aluetta. Se, että poliisi vetää sinut yli tai antaa sinulle lipun, ei tarkoita, että poliisi on oikeassa. Ehkä valo oli todella keltainen, kun autosi oli risteyksessä, tai lähin nopeusrajoitusmerkki oli kaatunut. Tai poliisi saattaa epäillä, että autosi on varastettu, koska ajat alueella, jolla on suuri varkausriski.

Voit yrittää vakuuttaa poliisin, että et ollut väärässä, tai voit taistella lipun kanssa myöhemmin. Lipun hyväksyminen ei tarkoita, että hyväksyt virheen.

Sinulla on oikeus olla hiljaa.

Kun upseeri vetää sinut luoksesi, he todennäköisesti kysyvät sinulta sarjan kysymyksiä. Jos sinusta tuntuu, että sinulla ei ole mitään salattavaa, yhteistyö poliisin kanssa voi lievittää jännitystä ja saada sinut nopeammin takaisin tielle.

Mutta laki tukee kieltäytymistäsi vastaamasta mihinkään tai kaikkiin upseerin kysymyksiin, kunhan kerrot poliisille, että olet tekemässä sitä. Pelkästään puhumisesta kieltäytyminen voi tehdä tilanteesta vaikeamman, joten saatat joutua vedottamaan suullisesti viidettä muutosta pysyäksesi hiljaa. Jotkut asianajajat saattavat myös suositella kysymistä, voitko mennä vapaasti, tai yksinkertaisesti sanoa, että sinun ei tarvitse vastata mihinkään kysymyksiin ja haluaisit asianajajasi.

Tienvarsiraitistustestistä voi kieltäytyä.

Jos sinua pyydetään puhaltamaan alkometriin liikennepysähdyksen aikana, voit kieltäytyä. Kieltäytyminen tarkoittaa kuitenkin sitä, että poliisilla on oikeus viedä sinut poliisiasemalle tai sairaalaan, jossa sinulle voidaan tehdä veri- tai virtsakoe.

Sinut voidaan pidättää, jos epäonnistut raittiuskokeessa, johon voi sisältyä esimerkiksi suorassa kävelemisen osoittaminen. Useimmissa osavaltioissa sinulla on oikeus pyytää verikokeita sairaalasta omalla kustannuksellasi kohtuullisessa ajassa, mutta et voi valita, millaista testiä virkailija käyttää. Testin suorittamatta jättämisestä seuraa yleensä automaattisesti DUI-veloitus ja/tai lisenssin keskeytys.

Ottaataitienvarsi alkometrin testistä kieltäytymisellä voi olla erityisiä seurauksia, jotka riippuvat tilastasi ja siitä, kuinka paljon olet joutunut juomaan:

 • New Yorkissa ja useissa muissa osavaltioissa sinulle määrätään erillinen rangaistus tienvarsitarkastuksesta kieltäytymisestä. Valtio voi keskeyttää ajokortin koko vuodeksi, vaikka et olisi koskaan juonutkaan.
 • Oklahomassa ja muissa osavaltioissa, jos BAC on 0,15 korkeampi, voit kohdata kovemmat DUI-maksut, jotka ovat paljon ankarampia kuin tyypillinen DUI-maksusi. Jos uskot olevasi tällä alueella, kun poliisi pysäyttää sinut, ensimmäisestä testistä kieltäytyminen ja kontrolloidumman testin odottaminen sairaalassa tai poliisiasemalla saattaa olla sen arvoista.

Lakimiehet neuvovat usein yleisöä puhaltamaan alkometriin liikennepysähdyksen aikana, jos poliisi pyytää sinua. Tienvarsi alkometri ei yleensä kestä tuomioistuimessa samoin kuin kontrolloiduissa testeissä, jotka tehdään sairaalassa tai poliisiasemalla. Jos asianajajasi voi todistaa, että tienvarsitarkastus oli epätarkka tai sitä ei suoritettu oikein, se voi myöhemmin auttaa sinua.

Mitkä ovat DUI:n tai DWI:n rangaistukset?

Hanki edullisimmat tarjoukset autovakuutuksestasi

Näet lähelläsi olevat vakuutusyhtiöt kirjoittamalla postinumerosi.

Tietosi ovat turvassa.

Sinun tulee pysähtyä poliisin tarkastuspisteille.

Jos näet edessäsi tiellä poliisin tarkastuspisteen, sinun on pysähdyttävä, jos ajoneuvosi valitaan. Poliisit eivät yleensä tarkasta jokaista tarkastuspisteen läpi kulkevaa ajoneuvoa – usein joka toinen tai joka kolmas ajoneuvo – mutta jos sinun omasi valitaan, sinun on esitettävä ajokorttisi, todiste autovakuutuksesta ja auton rekisteröinti.

Voit tallentaa kohtaamisia poliisin kanssa kojelautakameralla.

Kojekameran käyttö voi auttaa sinua tietyissä tilanteissa poliisin pysäyttämisen aikana. Mikään liittovaltion laki ei kiellä kojelautakameroita, mutta varo, ettet riko muita lakeja prosessin aikana. Jotkut osavaltiot esimerkiksi kieltävät kaiken asentamisen tuulilasiin, mukaan lukien kojelautakameran, koska se voi mahdollisesti haitata kuljettajan näkyvyyttä.

Muut lait koskevat laillista valvontaa. Riippuen valtiosta, jossa olet ja asutko yhden tai kahden osapuolen suostumuksella, matkustajien keskustelujen nauhoittaminen voi olla lain vastaista ilmoittamatta siitä erikseen. Jos aiot käyttää kojelautakameraa tai nauhoittaa liikennepysähdyksiä, varsinkin kun kyseessä on kohtaaminen lainvalvontaviranomaisten kanssa, on parasta olla ylivoimainen ja läpinäkyvä kaikista käytössä olevista tallennuslaitteista.

On myös syytä huomata, että vaikka sinulla on lakisääteinen lupa nauhoittaa kohtaaminen päivystävän poliisin kanssa, ja saatat haluta tehdä niin, jos uskot, että tallenne voi auttaa sinua myöhemmin, on ollut tapauksia, joissa poliisit ovat pidättäneet siviilejä tai nostaneet syytteitä heitä vastaan. niiden tallentamiseen. Nämä tapaukset tehdään tyypillisesti oikeuden estämisen tai tallentamisen suostumuslakien rikkomisen varjolla, ja ne hylätään lähes aina, mutta ota huomioon mahdollisuus, että poliisi saattaa pidättää sinut laillisen äänitysoikeutesi käyttämisestä.

Saako poliisit tallentaa minut vartalokameralla?

Joissakin poliisin univormuissa on vartalokamerat. Tyypillisesti näiden kameroiden on pysyttävä päällä, mikä voi olla hyötyä tai haittaa. Plussaa on, että jokainen toiminta tallennetaan, joten voit välttää "hän sanoi, hän sanoi" -tilanteen myöhemmin. Alapuolella, koska heitä tarkkaillaan, poliisit eivät yleensä voi päästää mitään pientä liukua, kuten vanhentunutta etikettiä tai rikkoutunutta takavaloa.

Mutta voitko pyytää poliisia sammuttamaan sen? Vastaus on luultavasti ei, koska kameran on oltava päällä useimmissa kaupungeissa liikenteen pysähtyessä.

Milloin poliisi voi tutkia ajoneuvoni?

Jos virkailijalla on lupa tutkia ajoneuvosi, sinulla ei ole vaihtoehtoa – sinun on lain mukaan sallittava se.

Mutta useissa tilanteissa poliisi voi tutkia ajoneuvosi myös ilman lupaa. Ja olet vastuussa kaikesta, mitä autostasi löytyy etsinnässä, vaikka et olisikaan samaa mieltä etsinnän syystä.

Poliisilla on oltava todennäköinen syy tarkastella sinua tai ajoneuvoasi tarkemmin, mikä tarkoittaa, että heillä on oltava syy uskoa sinun olevan yhteydessä rikokseen. Todennäköinen syy on kuitenkin laaja. Se voi olla jotain niin vähäistä kuin esimerkiksi ilmanraikastin – monet osavaltiot kieltävät teknisesti ripustamasta mitään taustapeiliin, jos se voi mahdollisesti haitata näkemystäsi tielle. Tai ehkä poliisi, joka vetää sinut yli, epäilee, että ylitit ylinopeutta, koska olit juonut, ja haluaa etsiä autostasi alkoholin merkkejä.

Milloin poliisi saa lain mukaan tarkastaa autoni?

Muutamia yleisiä skenaarioita ovat:

 • Kun olet antanut suostumuksesi.Jos kerrot poliisille, että he saavat suorittaa etsinnät, heillä on siihen oikeus. Kaikki, mitä he löytävät haun aikana, johon olet suostunut, on reilu peli lipun myöntämiselle tai oikeustoimille sinua vastaan.
 • Kun jotain on auki.Selkeänäkymädoktriini antaa poliisille mahdollisuuden tutkia, ovatko salakuljetukset tai laittomat aineet selvästi poliisin nähtävissä liikennepysähdyksen aikana. Jos esimerkiksi poliisi näkee huumetarvikkeita makaamassa autosi lattialla, hänellä on tarpeeksi syytä tehdä täydellinen laillinen etsintä ajoneuvossasi ilman lupaa.
 • Kun sinut on pidätetty.Jos poliisilla on tarpeeksi todisteita oikeuttaakseen sinut pidättämisessä liikennepysähdyksen aikana, he voivat myös tutkia autosi.
 • Kun on todennäköistä, että olet tehnyt rikoksen.Tässä on paljon harmaata aluetta, mutta "todennäköinen syy" on tarkoitettu antamaan poliisille mahdollisuus tutkia asiaa aina, kun he pitävät sitä tarpeellisena. Ei ole laitonta vaatia pysymään kuljettajan istuimella, eikä myöskään ole laitonta esimerkiksi pitää autossa jotain, joka näyttää aseelta tai vereltä. Mutta nämä tilanteet riittävät, jotta upseeri ajattelee, että sinulla ei ole mitään hyvää. Jos virkailijat niin haluavat, he voivat väittää ulkonäöstäsi tai käytöksestäsi todennäköisen syyn oikeuttaakseen etsinnän.
 • Kun olosuhteet ovat tärkeät.Jos upseeri luulee, että aiot tuhota tai piilottaa todisteita, se voi toimia todennäköisenä syynä. Tämä tarkoittaa, että jos olet vetäytynyt ja näytät kiihkeältä piilottaa tai hylätä esine, virkailija voi käyttää käyttäytymistäsi oikeutuksena suorittaakseen laillisen etsinnän ja saada sitten käsiinsä kyseiset todisteet.

Mitä tapahtuu, kun poliisi haluaa etsiä autoni?

Kun poliisit osoittavat todennäköisen syyn, he voivat tutkia kaikkea epäilyttävää, mitä he näkevät, kuulevat tai haisevat autossasi. He voivat myös tehdä ruumiintarkastuksen tai tarkistaa reppusi tai kukkarosi, jos he epäilevät sinun piilottavan huumeita tai aseita sekä kuljettajalta että matkustajilta.

Yleensä poliisit eivät kuitenkaan voi tarkistaa mitään lukittua, mukaan lukien hansikaslokero tai salasanalla lukittu puhelin.

Vaikka et olisikaan samaa mieltä poliisin syystä, jonka perusteella sinun on lykätty, tai jos todennäköinen syy on vähäinen, olet silti vastuussa liikennepysähdyksen aiheuttamista sakoista tai lipuista. Olet myös vastuussa kaikesta autostasi löydetystä, jos poliisi tutkii ajoneuvosi. Tämä koskee myös matkustajia.

Mitä minun tulee tehdä liikennepysähdyksen aikana?

Heti kun näet sireenit, hidasta vauhtia, laita suuntavilkku ja aja turvalliseen paikkaan. Sammuta kaikki musiikki tai GPS ja sytytä valot autossa, jos on pimeää. Pysy autossasi, ellei poliisi pyydä sinua poistumaan.

Pidä kätesi näkyvissä tai ohjauspyörällä ja pyydä kaikkia matkustajia tekemään samoin turvallisuuden vuoksi. Jos olet erityisen varovainen, on joskus hyvä idea odottaa, kunnes poliisi pyytää ajokorttiasi, vakuutusta ja rekisteröintiä, ennen kuin ryntää hansikaslokeron läpi. Muuten poliisi saattaa ajatella, että etsit asetta tai piilotat todisteita.

Ole kohtelias ja suora, jos poliisi kysyy sinulta kysymyksiä. Jos virkailija kysyy, miksi he veivät sinut, on usein hyvä idea sanoa, että et tiedä. Muuten voit esimerkiksi antaa poliisille todisteita siitä, kuinka nopeasti kuljit, tai myöntää liikennerikkomuksen, josta poliisi ei ole tietoinen.

Kysy asiantuntijalta: Mitä sinun tulisi välttää liikennepysähdyksen aikana?

Poliisit eivät voi rikkoa näitä sääntöjä, jos sinut vedetään | finder.com (2)

Gustavo Mayen
Asianajaja ja Gustavo Mayenin asianajotoimiston ainoa yrittäjä

Älä liiku ajoneuvossa ennen kuin poliisi saapuu luoksesi. Odota, kunnes poliisi saapuu autoon, ja kun hän kysyy sinulta ajokorttia ja rekisteröintiä, ilmoita heille, missä se on, ja kysy, voitko tavoittaa sen. Suurimmaksi osaksi upseeri yrittää vain tehdä työtään ja hänen oma turvallisuutensa on ensiarvoisen tärkeää, joten älä anna heille syytä olla varovaisempi toimistasi.

Toinen asia, mitä ihmisten ei pitäisi tehdä, on tarjota tietoja, joita ei ole pyydetty, tai yrittää selittää itseään tietyissä tilanteissa, koska näitä lausuntoja voidaan käyttää heitä vastaan, jos pysähdyksestä tulee rikosjuttu tai jopa siviiliasia, jos se on jotenkin liiallista ylinopeus.

Mitä poliisit näkevät, kun he ajavat rekisterikilpiäni?

Kun poliisi laittaa rekisterikilpitietosi tietokantaansa, he näkevät perustiedot autosta ja kuljettajasta, mukaan lukien auton merkin ja mallin sekä ajokortissasi olevat tiedot. Pääasiallinen syy poliisien tarkistamiseen on tarkistaa, onko kuljettajalla ajo- tai rikossyytteitä, kuten ajokielto tai pidätysmääräys.

Poliisit voivat myös hakea tietoja kuljettajasta, joka rekisteröi ajoneuvon, mukaan lukien ajokortin tila. Tämä tarkoittaa, että poliisi voi vetää sinut ja nähdä, että sinulla on vanhentunut lupa tai rajoitettu lupa. He voivat myös nostaa rekisterinumerosi ennen kuin vetävät sinut ja pysäyttää sinut, koska he näkevät, että ajokorttisi on vanhentunut.

Mitä tapahtuu, jos saan lipun?

Älä yritä väittää, kun lippu on kirjoitettu, vaikka et olisikaan samaa mieltä siitä, miksi sait lipun tai uskot, että virkailija käyttäytyi väärin. Allekirjoita lippu ja säilytä se viitettä varten. Voit palata takaisin liikenteeseen turvallisesti, kun poliisi ilmoittaa, että prosessi on ohi. Voit silti taistella oikeudessa myöhemmin, vaikka se olisi vakava rikos tai sinulla ei ole todisteita, että olit oikeassa. Ja saattaa olla hyvä idea taistella sitä vastaan, koska saaminen aylinopeussakko voi nostaa vakuutusmaksujasi.

Mitä tapahtuu, kun poliisi rikkoo lakia?

Toisinaan poliisi pysäyttää kuljettajan lievän liikennerikkomuksen vuoksi ja ylittää sitten lain sallimat rajoitukset tutkiakseen tilannetta. Näissä tapauksissa kuljettaja joutuu poliisin vallan väärinkäytön uhriksi.

Jos näin tapahtuu sinulle, voit usein ryhtyä oikeustoimiin tai nostaa siviilikanteen virkailijaa, poliisilaitosta, kaupunkia tai jopa valtiota vastaan.

Jokainen liikennepysähdystä, ajoneuvoetsintä- tai muuta tutkintaa suorittava poliisi ei ole oikeuteen menemisen arvoinen. Mutta jos sinusta tuntuu, että joudut erityisen huonon pysähdyksen uhriksi, jossa lainvalvontaviranomainen on toiminut kohtuuttomasti tai ylittänyt rajan, ota yhteyttä asianajajaan selvittääksesi vaihtoehtosi.

Suuri oikeusjuttu – ja voitto – liikenneonnettomuudessa

Paljon julkisuutta saanut tapaus liikennepysähdyksestä, joka loukkasi vakavasti kuljettajan oikeuksia, koski kuljettajaa, jonka poliisi pysäytti, koska hän ei noudattanut stop-merkkiä. Yksi poliiseista määräsi kuljettajan ulos ajoneuvosta epäiltynä, että hän piilotteli huumeita ruumiilleen.

Tämän epäilyn perusteella virkamiehet saivat etsintäluvan ja veivät kuljettajan terveyskeskukseen, jossa hänelle tehtiin invasiivisia ruumiinetsintöjä koko yön ajan - kaikki eivät löytäneet huumeita. Hänet vapautettiin aamulla, kun poliisi totesi, että heillä ei ollut mitään syytä syyttää häntä.

Vakavan yksityisyyden loukkauksensa ja henkisen stressinsä seurauksena kuljettaja nosti poliisia vastaan ​​siviilikanteen, josta lopulta sovittiin 1,6 miljoonaa dollaria uhrin hyväksi.

Kysy asiantuntijalta: Milloin minun pitäisi soittaa lakimiehelle?

ambrosio rodriguez
Asianajaja, omistaja ja perustajaosakasRodriguezin lakiryhmä

Poliisi ei voi vain vetää sinua, koska he haluavat niin. Virkailijalla on oltava niin sanottu "perusteltu epäily", jotta hän voi epäillä, että olet tehnyt rikoksen tai rikkonut lakia jollain tavalla. Heidän on siis täytynyt joko nähdä sinun rikkovan lakia (esim. nähneen, että ylitit ylinopeutta tai ajaessasi stop-merkkiä) tai havaitsevat tosiasiat, jotka yhdessä tarkasteltuna herättävät kohtuullisen uskon, että jokin on vialla (esim. havaitsemalla kyvyttömyytesi pitää kiinni liikennekaista).

Jos virkailija ei pysty antamaan oikeutettua syytä siihen, miksi sinut hylättiin – tai jos hänen syynsä kuulostaa todella kaukaa haetulta – on tärkeää ottaa yhteyttä kokeneeseen rikospoliisin asianajajaan mahdollisimman pian. Jos sinut pidätetään tai syytetään rikoksesta, asianajajasi voi tarkistaa tapauksesi, määrittää, onko oikeuksiasi loukattu, ja vedota tuomioistuimeen todisteiden saamiseksi tai tapauksesi poistamiseksi.

Bottom line

Vaikka mikään ei voi taata sujuvaa vuorovaikutusta lainvalvontaviranomaisten kanssa liikennepysähdyksen aikana, voit suojautua laillisesti ja lisätä mahdollisuuksiasi suotuisaan lopputulokseen, kun tiedät oikeutesi ja sallitut toimintasi kansalaisena. Jos olet epävarma laista tai tietystä poliisia koskevasta tilanteesta, keskustele asianajajan kanssa taiautovakuutusasiamiesjoka voi ohjata sinut parhaaseen toimintatapaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä liikennepysähdyksistä

 • Liikennepysähdys on, kun poliisi ajaa autosi ohi epäillyn tai havaitun rikkomuksen vuoksi, kuten ajaa 45 mph 30 mph vyöhykkeellä tai katkaisee toisen kuljettajan vaarallisella tavalla.

 • Liikennepysähdyksen aikana ei ole haittaa laajentaa peruskohteliaisuutta kenelle tahansa auktoriteettiasemassa olevalle henkilölle. Yleisesti ottaen poliisin ammattimainen puhuminen ja hyvien tapojen noudattaminen voi johtaa suotuisampaan lopputulokseen. Tähän kuuluu "ole hyvä" ja "kiitos" sanominen ja äänesi pitäminen kohtuullisella äänenvoimakkuudella, ellei sen tarkoituksena ole saada äänesi kuuluviin ohikulkuliikenteen yli.

  Jos et halua sanoa mitään virkamiehelle ilman asianajajaa, voit vedota viidennen muutoksen oikeuksiisi. Kerro heille, että et halua vastata siihen, mitä sinulta on kysytty, on laillisesti oikeutesi mukaista, mutta se voi tehdä vuorovaikutuksestasi poliisin kanssa vähemmän ystävällistä.

 • Ajoneuvossasi aina säilytettävät perusasiakirjat ovat ajokortti, vakuutustodistus ja ajoneuvosi rekisteröinti. Yleensä virkailija palauttaa nämä tavarat sinulle ennen lähtöä, joten sinun tulee varmistaa, että saat ne takaisin, kun poliisi on valmis. Joissakin tapauksissa, kuten DUI:ssa, lisenssisi voidaan kuitenkin ottaa pois ja sinulle voidaan antaa väliaikainen käyttöoikeus.

  Jos sinulla ei ole ajokorttiasi tai muita asiakirjoja mukanasi, voit joissakin osavaltioissa pyytää todisteita myöhemmin tai pyytää poliisia etsimään tietosi sen sijaan.

  Jos sinulla on erityislupia, kuten piilotettu ase tai avattujen alkoholipakkausten kuljettaminen, sinun kannattaa pitää nekin käden ulottuvilla. Jotkut alkoholinjakelijat lähettävät myyjiä ravintoloihin tai liikkeisiin näytteitä oluesta, viinistä tai viinasta. Näissä tapauksissa myyjä voi kuljettaa autossa erityisluvalla korkkitonta viinipulloa tai rikkinäisen sinetin sisältävää viinapulloa.

 • Tämä on kysymys, johon asianajaja vastaa parhaiten. Osavaltiot panevat täytäntöön erilaisia ​​lakeja, jotka kattavat sen, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun kieltäydyt suorittamasta raittiustestiä tiellä.

  Se sanoi,useimmat lakimiehetjotka julkaisevat mielipiteensä, sanovat, että sinun ei pitäisi koskaan kieltäytyä ensimmäisestä tienvarsitestistä. Sen tulosten ei ole tarkoitus olla lopullisia, ja ne toimivat vain perusteena tarkemmalle testaukselle, jos ylität rajan liikennepysähdyksen aikana. Lisäksi tämä tienvarsi alkometrin testi voi antaa asianajajallesi työskentelyä, jos testi todetaan epätarkoksi tai huonosti hoidetuksi millään tavalla.

  Alkomittarin testistä kieltäytyminen, olipa kyseessä liikennepysähdys tai sairaalassa tai poliisiasemalla, voi johtaa suuriin ongelmiin. Esimerkiksi New Yorkissa testistä kieltäytyminen voi johtaa ankariin rangaistuksiin, vaikka kävisi ilmi, ettet juonut ollenkaan.

 • Kyllä, on täysin laillista, että poliisi etsii rekisterinumeroasi tai VIN-numeroasi, jopa ilman perusteltua epäilystä.

 • Kyllä, ei ole olemassa lakia, joka sanoo, että poliisin on oltava näkyvissä, jotta se voi mitata nopeuttasi. Monet kuljettajat hidastavat vauhtia tai ajavat turvallisemmin havaitessaan poliisin, joten poliisi on oppinut löytämään parhaat piilopaikat, jotta he eivät näy. On laillista, että poliisit ajautuvat valtatiellä mediaaniin ja kääntyvät esimerkiksi toiseen suuntaan, vaikka siellä olisi kyltti, joka sanoo, ettei U-käännöstä saa tehdä.

 • Ei, yleensä se ei ole sallittua, ellet ole suostunut auton etsintään. Virkailijat eivät yleensä saa tarttua tai fyysisesti hillitä sinua, ellet ole yhteistyöhaluinen tai sinua pidätetään.

 • Useimmissa tapauksissa poliisi voi vetää sinut, antaa sinun mennä ja antaa sinulle lipun myöhemmin, vaikka se ei ole kovin yleistä. Tavallisesti sinun on saatava ilmoitus rikoksestasi tai oikeudenkäyntipäivä kuuden kuukauden kuluessa osavaltiosta riippuen. Jos et ole saanut sitä kohtuullisessa ajassa, tapaus on joko lopetettu tai ilmoitus on kadonnut postissa. Tarkista maatietosi varmistaaksesi, ettet missannut väärään osoitteeseen toimitettua oikeudenkäyntipäivää.

 • Vaikka et olisi tehnyt mitään väärää etkä vaikuta uhkaavalta, yksi taktiikka, jota poliisi saattaa käyttää, on saada sinut syrjään esittämällä outoja, perusteettomia tai aggressiivisia kysymyksiä. Ajatus on, että tunnustat todennäköisemmin kaikki ajorikkomukset. Tässä tilanteessa seuraa sama lakimiesten neuvo: paras taktiikka on olla kohtelias ja olla myöntämättä mitään.

 • Jos poliisit päättävät, että kyseessä on suuren riskin liikennepysähdys, he voivat ryhtyä ylimääräisiin varotoimiin poliisien suojelemiseksi. Oman turvallisuutesi vuoksi on usein parasta ilmoittaa, että noudatat ohjeita ja teet sen jälkeen, mitä poliisi käskee.

  Sinua tai matkustajia voidaan pyytää poistumaan autosta välittömästi ja nostamaan kätesi ylös tai pään taakse ja kävelemään sitten poliisia kohti tai istumaan jalkakäytävälle. Jos et pysty noudattamaan ohjeita, kuten jos olet vammainen tai pidät vauvaa, kerro poliisille, että haluat noudattaa ohjeita ja miksi et voi.

 • Kyllä, sinua vievä toimisto voi pyytää sinua seuraamaan heitä turvalliseen paikkaan, kuten läheiselle parkkipaikalle. Jos et tunne olosi turvalliseksi kyseisessä paikassa, voit pyytää ajamista muualle, kuten poliisiasemalle tai läheiselle huoltoasemalle.

 • Se on yleinen näky: hylätty auto maantiellä, jonka tuulilasissa on oranssi tarra tai joskus punainen tai keltainen tarra. Poliisi kiinnitti tuon tarran tuulilasiin merkitäkseen sen hylätyksi ja laittomasti pysäköityksi ajoneuvoksi. Sinulla on 24–72 tuntia aikaa siirtää autosi ennen kuin se hinataan. Mutta jos se on pysäköity muille kuljettajille vaaralliseen paikkaan, se voidaan hinata välittömästi. Jos et siirrä sitä ajoissa, saat DMV:ltä kirjeen osoitteeseen, jossa auto on rekisteröity, jossa on tiedot siitä, mihin auto on hinattu ja miten se saa takaisin.

 • Pistejärjestelmä vaihtelee osavaltioittain, mutta tyypillisesti pienet rikkomukset lisäävät ennätysteesi vain 1 tai 2 pistettä. Vakavammat rikkomukset, kuten osuma ja juokseminen, voivat saada 4–6 pistettä. Lisenssisi saatetaan jäädyttää vakavan rikkomuksen tai liian monen pisteen saamisen jälkeen. Liian monta pistettä ei yleensä johda vankilaan, mutta itse rikos voi sisältää vankeusajan, kuten toisen DUI:n.

Poliisit eivät voi rikkoa näitä sääntöjä, jos sinut vedetään | finder.com (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 6327

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.