Ettersom kriminalomsorgen slu*tter i hopetall, blir fengsler enda farligere (2024)

The Marshall Project er et nonprofit nyhetsrom som dekker det amerikanske strafferettssystemet.Meld deg på våre nyhetsbrevfor å motta alle våre historier og analyser.

På en Georgiahøring i Representantenes hus om fengselsforholdenei september kalte en korrigeringsoffiser inn for å vitne, og avbrøt skiftet hans for å fortelle lovgivere hvor vanskelige forholdene hadde blitt.

På en "god dag," fortalte han lovgivere, hadde han kanskje seks eller syv offiserer til å føre tilsyn med omtrent 1200 mennesker. Han sa at han nylig hadde fått i oppdrag å passe på 400 fanger alene. Det var ikke nok sykepleiere til å gi medisinsk behandling.

Denne artikkelen ble publisert i samarbeid medAssociated Press News.

"Alle offiserene ... forakter absolutt å jobbe der," sa offiseren, som ikke oppga navnet sitt av frykt for gjengjeldelse.

I Texas slu*ttet Lance Lowry etter 20 år som korrigeringsansvarlig for å bli langdistanselastebilfører fordi han ikke orket jobben lenger. Å se venner og kolleger dø av covid-19, sammen med minkende støtte fra hans overordnede, slitte på ham.

"Jeg skulle gjerne vært til jeg var 50," sa Lowry, 48. "Men pandemien endret det."

Personalmangel harlenge vært en utfordring for fengselsbyråer, gitt den lave lønnen og utmattende karakteren av arbeidet. Men koronaviruspandemien - og dens innvirkning på arbeidsmarkedet - har presset mange korreksjonssystemer ut i krise. Offiserer går av med pensjon og slu*tter i hopetall, mens tjenestemenn sliter med å rekruttere nye ansatte. Og noen fengsler hvis befolkning falt under pandemien har sett antallet øke igjen, noe som forverrer problemet.

Det er ingen ting som presser fengselsansatte ut i høye tall nå. Noen drar for nye muligheter ettersom flere plasser ansetter. Økonom ved University of Michigan, Betsey Stevenson, pekte på den økte risikoen for covid-19 for personer som jobber i fengsler.

"Når jobbene blir mer risikable, blir det vanskeligere å tiltrekke seg arbeidere," skrev hun i en e-post. "Ved å unnlate å beskytte fanger mot COVID, skapte strafferettssystemet ikke bare en urettferdig risiko for alvorlig sykdom og død for de fengslede, men den økte COVID-risikoen for ansatte har utvilsomt bidratt til bemanningsmangel."

fa*gforeninger som representerer fengselsbetjenter i stater, inkludertMassachusettsog California og på føderalt nivå hevder også vaksinemandater vil drive ut uvaksinerte ansatte og forverre underbemanning, mendet er uklarthvor stor innvirkning disse reglene vil ha.

"Det er dusinvis av grunner til å forlate og svært få til å bli," sa Brian Dawe, nasjonal direktør for One Voice United, en ideell organisasjon som støtter korrigeringsoffiserer. «Underbemanning, dårlig lønn, dårlige ytelser, forferdelige arbeidsforhold. ... Offiserer og deres familier i mange jurisdiksjoner har fått nok.»

Arbeidsgivere fra byggefirmaer til restauranter har problemer med å ansette og beholde folk. Nesten 3 % av amerikanske arbeidere, 4,3 millioner,slu*ttet i jobben i august, ifølge nye data fra U.S. Bureau of Labor Statistics.

Men innsatsen er høyere i fengsler, der det å ha færre vakter betyr betydelig farligere forhold for fengslede mennesker. Og for de etterlatte offiserene har økende mangel gjort en allerede vanskelig jobb uutholdelig, sier mange.

As Corrections Officers Quit in Droves, Prisons Get Even More Dangerous (1)

Korreksjonsoffiserer protesterer mot arbeidsforhold og mangel på ansatte utenfor Federal Correctional Institution i Mendota, California, i mai.

Gary Kazanjian/Associated Press

I Georgia rapporterer noen fengsler opptil 70 % ledige stillinger. I Nebraska har overtidstimene firedoblet seg siden 2010, ettersom færre offiserer er tvunget til å jobbe lengre timer. Florida har midlertidig stengt tre fengsler av mer enn 140 fasiliteter på grunn av underbemanning, og ledigheten harnesten dobletder det siste året. Og i føderale fengsler over hele landet, er vakter streit foran fasilitetene deres over underbemanning, mens alle fra fengselslærere til tannleger trekkes inn for å dekke sikkerhetsvakter.

De siste ukene har reportere fra The Marshall Project og The Associated Press snakket med arbeidere, tjenestemenn, advokater og personer som er fengslet i mer enn et dusin fengselssystemer for å forstå konsekvensene av bemanningsmangelen.

Det føderale Bureau of Prisons sier at om lag 93 % av frontlinjens vaktstillinger er besatt, med litt mer enn 1000 ledige stillinger, selv om arbeidere i mange fengsler sier at de føler seg i klem når andre er innkalt til å fylle opp for savnede offiserer.

På spørsmål i forrige uke i en høring i det amerikanske senatet om føderal fengselsbemanning, sa statsadvokat Merrick Garland: "Jeg er enig i at dette er et alvorlig problem ved Bureau of Prisons."

Garland fortalte Senatets rettskomité at visestatsadvokat Lisa Monaco jobbet med byrået for å ta opp bemanningsspørsmål.

I Kansas vitnet statssekretær for kriminalomsorg Jeff Zmuda for lovgiveren at problemene nå er ulikt noen han har sett i karrieren. Kansas har mer enn 400 ubesatte jobber for uniformerte offiserer, et antall han forventer vil vokse i de kommende månedene ettersom arbeidere blir lokket av andre arbeidsgivere som betaler bedre.

Å slu*tte kan ha en snøballeffekt, sa Doug Koebernick, generalinspektør for kriminalomsorgen i Nebraska. "Folk drar, da skaper det mer overtid og stress og flere ledige stillinger," sa han. "Det er som denne spiralen." Mange korrigeringsoffiserer sa at de ble tvunget til å jobbe mer overtid ettersom færre mennesker møtte opp på skift. I Texas har vakter jobbet så mye som 16 timers dager.

Inne i fengsler betyr økende mangel en økning i nedstengninger. Restriksjoner som kan ha begynt som en måte å stoppe spredningen av COVID-19 har fortsatt fordi det ikke er nok vakter til å overvåke aktiviteter. Noen fengslede mennesker sier at de ikke kan ta klasser, delta i gruppeterapiøkter eller til og med trene i rekreasjonsgården eller ta en dusj. Det kan tvinge de i den generelle befolkningen til de facto isolasjon, og de som allerede er i segregering til nesten total lockdown.

"Hvis vi får rekreasjon en gang i uken, er det en god uke," sa Anthony Haynes, som er på dødscelle i Texas i en enhet som erknapt halvbemannet. "Vi får ikke alltid dusjer."

En talsmann for Texas Department of Criminal Justice svarte ikke på Haynes’ påstander, men erkjente at bemanning er en utfordring i Texas’ fengsler.

"Før COVID-19 ble bemanningen ofte påvirket av økonomiske bølger og konkurrerende arbeidsmuligheter," sa talsmann Robert Hurst i en e-post. "Pandemien har forverret disse problemene. Vi erkjenner også at jobben til kriminalomsorgen er en av de vanskeligste i hele statens regjering.» Han la til at Texas har stengt seks av sine mer enn 100 anlegg det siste året på grunn av bemanningsproblemer.

Kansas har kuttet jobbtrening og redusert tilsyn for folk etter at de er løslatt. To tredjedeler av mennene i Nebraskas fengsler kan ikke se besøkende i helgene - når de fleste familier er fri til å reise - på grunn av underbemanning.

Den konstante isolasjonen tar en toll. "Fra oktobervi har ikke hatt hage på to uker", skrev en mann ved Illinois' Pontiac Correctional Center, der tjenestemenn rapporterer at 35 % av stillingene som korrigerende offiser er ledige. (Vitnesbyrdet hans ble samlet av advokater som saksøkte det statlige fengselssystemet på grunn av mangel på psykisk helsehjelp.) «Jeg føler meg veldig overveldet … jeg kan ikke snakke om problemene mine med noen. Jeg går frem og tilbake og snakker med meg selv fordi det ikke er noe annet å gjøre.»

Vi er vitner Intime portretter av mennesker som har blitt berørt av strafferettssystemet

Psykisk helsevesen minker, argumenterer fanger og advokater, ettersom folk i fengsel blir mer desperate. I Illinois betyr kansellert en-til-en-terapi at den lille rådgivningen som er tilgjengelig skjer kort gjennom en celledør, i full hørevidde for resten av nivået, sa advokat Alan Mills fra Uptown People's Law Center, som har saksøkt statens rettelser. avdeling over utilstrekkelig psykisk og fysiskhelsevesen, i stor grad på grunn av mangel på kvalifisert personale.

En talskvinne for Illinois Department of Corrections sa at Pontiac fortsetter å tilby ut-av-celle programmering og en-til-en rådgivning. "Selv om bemanningsutfordringer har hatt en innvirkning på planleggingen, er avdelingen forpliktet til å levere den høyeste kvaliteten på mental og medisinsk helsehjelp som mulig," sa Lindsey Hess i en e-post.

Tjenestemenn fra korrigeringsavdelinger i Georgia og Washington, der guvernøren stoppet overføringen av personer fra fylkesfengsler til fengsler i to uker på grunn av bemanningsendringer, svarte ikke på gjentatte forespørsler om kommentarer.

Dr. Homer Venters, en tidligere overlege for fengselssystemet i New York City, inspiserer forholdene i fengsler rundt om i landet for rettssaker. Underbemanning vil føre til en økning i antall dødsfall i fengsel som kan forebygges, sa han, ettersom kvaliteten på omsorgen når nye lavmål.

"Ting er mye verre bak murene nå enn de har vært på lenge," sa Venters. "Det er så mange ansatte som har slu*ttet. Det betyr at grunnleggende kliniske tjenester, som å komme til planlagte avtaler, bare ikke skjer. slik det var for fem år siden."

Volden øker også i enkelte fengsler. Southern Center for Human Rights saksøkte nylig Georgia Department of Corrections på grunn av nedstengninger og farlige forhold: Det var 48 mistenkte drap i statens fengsler mellom januar 2020 og august 2021 og 38 selvmord. (I 2017, til sammenligning, var det åtte drap.) Hundrevis av mennesker fengslet i tre statlige fengsler gjorde opprør i fjor sommer, etter å ha blitt låst inne i cellene sine i flere uker og overvåket avfå som seks vakterom gangen. I juli hadde staten en årlig omsetningshastighet på 56 % for korrigeringsansvarlige, og 40 % av disse jobbene var ledige, ifølge avdelingsdokumenter. Det amerikanske justisdepartementetannonserte en etterforskningtil korrigeringsavdelingen i september, med henvisning til underbemanning som en primær bekymring.

I mellomtiden sier korrigeringsavdelingene at de prøver hardere enn noen gang for å rekruttere nye ansatte. De har styrket innlegg i sosiale medier og personlige jobbmesser. I Indiana hevet de startlønnen for korrigeringsoffiserer en dollar til 19 dollar i timen. Andre gir fordeler som å ansette bonuser,bedre lønnved kritiske enheter, tidligere lønnsøkninger eller, i Kansas, ekstra avspasering for nåværende ansatte som henviser nye ansatte.

Men noen raskt innleide kadetter varer kanskje ikke lenge.

Brandon Robert Graham begynte å trene ved Walla Walla State Penitentiary i Washington i august 2020 og var i løpet av to uker på nivået. "De var i en slik ansettelseskrise at jeg var en "rask ansettelse," sa han. Til å begynne med var han begeistret for lønnen og "store fordeler" sammenlignet med andre jobber i området. Men etter hvert som flere nybegynnerjobber åpnet seg, begynte han å lete andre steder.

«Jeg var på nattskift. Jeg fikk aldri se forloveden min, sa han. "Jeg gjorde så mye overtid at jeg trodde jeg ble syk av stresset."

Han dro i juli for å søke ny jobb.

Ettersom kriminalomsorgen slu*tter i hopetall, blir fengsler enda farligere (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 6576

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.