Du har blitt servert |Hva du skal gjøre hvis du har blitt servert med juridiske papirer - venn Hudak Harris (2024)

Hvis du blir servert med juridiske papirer, må du stoppe normale aktiviteter og iverksette umiddelbare tiltak.Hva du må gjøre, og når du må gjøre det, avhenger av en rekke variabler (hvorav noen er diskutert i neste avsnitt).Utforsking av disse variablene er utenfor omfanget av denne artikkelen.I stedet er dette en rask oppsummering og sjekkliste over problemer å vurdere, handlinger å ta, og tiden der disse handlingene må utføres.

De juridiske papirene kan komme fra en straffedomstol, fra en domstol som håndterer sivile tvister, eller fra et administrativt byrå.Avisene kan være et varsel om en presserende høring som søker øyeblikkelig lettelse, et søksmål mot deg eller en stevning som krever at du skal produsere dokumenter eller vitne.Du kan ha blitt servert individuelt, eller ditt selskap kan ha blitt servert.Papirene kan være fra en føderal domstol eller en domstol i staten.Innenfor statssystemet er det ofte flere nivåer av domstoler.

Dette sammendraget er skrevet fra perspektivet til en liten til mellomstor virksomhet, selv om mange av problemene gjelder likt lovlige papirer som serveres på enkeltpersoner eller på store bedrifter.Bedrifter som har mottatt slike artikler før kan ha prosedyrer på plass for å løse disse problemene, forhåpentligvis innlemme poengene som er gjort i denne artikkelen.

Hvilke juridiske papirer ble servert?

Varsel om en høring: Avisene kan gi veldig kort varsel om en høring, og søker en midlertidig tilbakeholdelsesordre eller et påbud.Slike artikler krever øyeblikkelig oppmerksomhet.

Innkalling og klage: Innkallingen er et varsel fra en domstol om at et søksmål er startet mot deg eller ditt selskap.Innkallingen forteller deg tiden du må svare på.Klagen er uttalelsen fra den andre partens påstand mot deg eller din virksomhet.

Stevning: Selv om du ikke er part i et søksmål, kan du bli tvunget til å samle informasjon og å avgi vitnesbyrd i en juridisk prosedyre.Du har en begrenset tid til å motsette seg omfanget av en stevning, for å søke å begrense innsamlingen av informasjon og søke kompensasjon for utgiftene til etterlevelse.

Hvordan ble papirene levert?

LensmannellerProsessserver: Vanligvis leveres slike artikler av en lensmann eller en prosessserver;Imidlertid kan juridiske papirer være gyldig tjent på andre måter.Anta alltid at de juridiske papirene ble servert på riktig måte.(Advokaten din kan senere avgjøre at tjenesten ikke var riktig og oppdra et forsvar.)

Sertifisert postellerLovfestet levering over natten: Juridiske papirer kan ankomme med sertifisert post - Returkvittering forespurt eller av UPS, FedEx eller en annen slik metode som krever at du signerer for leveransen.Ikke unngå service ved å nekte å signere eller ved å nekte å hente den sertifiserte posten fra postkontoret.

Erstattet tjenesteellerUtgivelse: Det er begrensede omstendigheter under hvilke den andre siden kan være i stand til å "tjene" deg eller vårt selskap ved å betjene statssekretæren eller ved å publisere et varsel om søksmålet i et fylkes juridisk organ, som er en avis autorisert i gjeldende lov tilpublisere varsler om rettslige forhandlinger.Selv om du kanskje ikke har sett den juridiske varselet, vil loven behandle den erstattede tjenesten eller publiseringen som gyldig tjeneste for deg eller ditt selskap.

Nye metoder: Etter hvert som mer kommunikasjon og handel gjøres av elektroniske enheter, skyves grensene.Noen få domstoler har tillatt elektronisk service.Det er ennå ikke vanlig;Imidlertid, hvis du er bekymret for at du kan ha mottatt lovlige papirer elektronisk, kan du spørre advokaten din.

Hvem kan bli servert?

Personlig: Papirene kan bli servert på deg, individuelt eller som en representant for ditt selskap.Du kan bli servert hjemme hos deg, hjemme eller hvor som helst du blir funnet.

Person som du bor på: Papirene kan serveres ordentlig på en voksen som er bosatt med deg.

Agent eller ansatt: Din virksomhet kan ha utpekt en agent for service av prosess eller tjeneste kan bli forsøkt på en ansatt eller annen agent i selskapet ditt.Din agent eller ansatt må være klar over problemene som er omtalt i denne artikkelen.

Hva er tiden for respons?

Les papirene og få et inntrykk av når det kreves handling.Sette de til tider komplekse reglene for telledatoer, generelt:

Varsler om høringer som søker presserende juridisk lettelse(Tros eller påbud) har vanligvis veldig korte frister.Datoen vises i varselet.Din første samtale skal være til advokaten din.

StevningerGenerelt spesifiser datoen for et svar eller overholdelse av stevningen.I tillegg kan stevningen kreve innlevering av eventuelle innvendinger du måtte ha på eller før tiden som er spesifisert for et svar.Mens fristen for å inngi innvending ofte er 10 eller 14 dager etter tjenesten, kan det være tidligere.

Innkalling og klage: En stevning sier typisk tiden da et svar må innleveres, vanligvis 21 dager fra datoen for tjeneste for saksbehandling i føderal domstol og 30 dager fra tjenestens dato for saksbehandling i Georgia -domstolene.

Hva å gjøre?

Så snart du er klar over juridiske papirer, bør du notere hvordan, hvor, når og av hvem papirene ble mottatt.Lag disse merknadene på papirene eller på en annen plate som er opprettholdt med den opprinnelige kopien av avisene.

Har aldri ignorert juridiske papirer, selv om du mener at de ikke ble servert på riktig måte, eller at påstandene er grunnløse.Hvis du ignorerer papirene, kan du savne muligheten din til å motstå pålegg om en midlertidig tilbakeholdelsesordre, kan du miste retten til å innvende mot en stevning eller å søke kompensasjon for kostnadene ved å overholde, eller, hvis du ignorerer en stevning og klage, alle påstander om faktum vil bli ansett som innrømmet og standard dom vil bli inngått mot deg eller din virksomhet.

I stedet kan du kontakte advokaten din, forsikringsselskapet ditt og kontakte virksomheten som kan ha sagt ja til å skadesløsgjøre deg (for eksempel i henhold til en kontrakt).Unnlatelse av å gi beskjed kan føre til at du mister retten til å bestride den søkte lettelsen, miste forsikringsdekningen for de aktuelle kravene eller mister retten din til å bli skadesløs.

Umiddelbart etter tjeneste bør du samle inn all nødvendig informasjon,F.eks., Navn og kontaktinformasjon for vitner og identifisering av relevant informasjon og dokumenter.Når du er identifisert, må du bevare papirfilene og elektroniske filene på datamaskiner.

Hvem skal kontakte?

Din advokat: Tjeneste av juridiske papirer utløser viktige frister, og tiltak må iverksettes før disse frister går ut.Hvis du ikke tar passende tiltak innen disse frister, mister du retten til å forsvare seg mot søksmålet - selv om søksmålet ikke har noen fortjeneste.Du må umiddelbart varsle advokaten din om varsel, sak eller stevning slik at advokaten din kan bestemme de viktige fristdatoene og sende inn de nødvendige svarene.

I tillegg kan du ha et krav mot personen eller enheten som saksøkte deg eller din virksomhet, kalt et "motkrav."Noen slike motkrav er "obligatoriske" og må gjøres på det tidspunktet du svarer på stevningen og klagen.Diskuter disse med advokaten din umiddelbart slik at advokaten din i stand til å hevde eventuelle obligatoriske motkrav rettidig.

Forsikringsbærer: Forsikringen din kan være en stor fordel, ikke bare å betale for skader som kan finnes forfaller, men ofte like viktig, å betale for kostnadene for forsvaret ditt.Forsikringen har imidlertid viktige forhold som må oppfylles for at forsikringsselskapet skal gi dekning og et forsvar for et gitt krav.Disse forholdene inkluderer å varsle forsikringsselskapet om et potensielt krav og umiddelbart overføre en kopi av de juridiske papirene til forsikringsselskapet.Unnlatelse av å oppfylle disse forholdene innen den tid som kreves av forsikringspolisen din, kan føre til en nektelse av forsikringsdekning for kravet, selv om kravet på annen måte er "firkantet" dekket av forsikringspolisen din.

En annen virksomhet: Du kan ha forhandlet inn avtalevilkår med en annen virksomhet som krever at virksomheten skal skadesløsgjøre deg eller ditt selskap eller for å kjøpe forsikring som beskytter selskapet ditt.Du og advokaten din skal utforske om slike rettigheter er tilgjengelige, og i så fall må du umiddelbart varsle at annen virksomhet og anbygge forsvaret av handlingen.

Konfidensialitet av kommunikasjonen din.

Kommunikasjonen din med advokaten din som søker juridisk rådgivning om de juridiske papirene er privilegerte, så lenge disse kommunikasjonene opprettholdes i tillit av deg.

Motsatt kan alt du sier til prosessserveren, til forfatteren av Legal Papers, eller til dine medarbeidere, brukes mot deg i den juridiske prosedyren.Du bør ikke kommentere eller diskutere saken med prosessserveren, den ugunstige parten eller dine medarbeidere med mindre du blir bedt om å gjøre det av advokaten din.Vær forsiktig med hvem som er i rommet når du snakker og til hvem kopier av e -post blir sendt til.

Du har blitt servert |Hva du skal gjøre hvis du har blitt servert med juridiske papirer - venn Hudak Harris (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 5543

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.